”Glutensiz Üret Sağlıklı Tüket” projemiz kapsamında kursiyerlere eğitim veren, konusu üzerine Türkiye’de tanınmış başarılı eğitmenimiz Glutensiz Şef Süleyman Engin ile beraber Başkanımız Fatma Müjgan Demir ve Yönetim Kurulu Üyemiz Dr. Mustafa Azak İl Kültür ve Turizm Müdür’ü Ömer Arslan’ı makamında ziyaret ettik.
Glutensiz Şef Süleyman Engin’in gastronomi alanında bu güne kadar gerçekleştirdiği faaliyetler, çıkarttığı kitaplar ve yürüttüğü projeler hakkında bir sunum yaptığı ziyarette karşılıklı fikir alış verişinde bulunduk. Çölyak ve projemiz hakkında İl Kültür ve Turizm Müdür’ü Ömer Arslan’ a bilgi verdik ve glutensiz mutfak oluşturulması konusunda desteklerini istedik.
Başkanımız Fatma Müjgan Demir ; ”Bu güne kadar derneğimize destek olan ve çalışmalarımızda bize yol gösteren kıymetli Müdürümüz Ömer Arslan’ a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bundan sonra gastronomi alanında yapılabilecek çalışmalarda, glutensiz mutfak konusunun da gözönünde bulundurulmasını kendilerinden rica ediyoruz. Çorum’da çölyaklıların hayatındaki zorlukları hafifletecek ve gıda teminine katkı sağlayacak projemizi izlemek için kendilerini glutensiz mutfağımıza davet ettik. Gözterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Glutensiz Şef Süleyman Engin ise; ”Bu güne kadar bir çok ilde, çok değişik ve başarılı projeyi gerçekleştirdim. Ekibimle binlerce kilometre yol yapıp dağ taş demeden insanlarla görüştük ve yemek tariflerini ortaya çıkardık. Çorum ve halkını çok sevdim. Burda bana karşı gösterilen ilgiden ve verilen değerden ziyadesiyle memnunum. Çölyaklılar için her zaman çalışmaya hazırım” dedi
Glutensiz Şef Süleyman Engin’in çalışmalarını ilgiyle dinleyen İl Kültür ve Turizm Müdür’ü Ömer Arslan, ilimizde yapılan kültürel ve özellikle gastronomi çalışmalarından bahsetti. Bizleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Arslan, yeni görevinden dolayı Başkanımız Fatma Müjgan Demir’i tebrik etti ve projemizin hayırlara vesile olmasını diledi.