AZİME ÇİFTÇİ GLUTENSİZ MUTFAĞI AÇTI

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Derneğimizin hayata geçirdiği projelerden biri olan  ”Glutensiz Mutfak Uygulamaları”nın “Mutfağımızı Tanıtıyoruz” etkinliğini gerçekleştirdik. Açılışımıza Vali Mustafa Çiftçi’nin eşi Azime Çiftçi, Vali Yardımcısı Tamer Orhan’ın eşi Gülşen Orhan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser’in eşi Füsun Gülser, İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Uzunoğlu’nun eşi Yasemin Uzunoğlu, Çorum Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir, Başkan Yardımcılarımız Dr. Mustafa Azak ile Hacer Kesici, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve dernek üyelerimiz katıldı. Proje kapsamında bu mutfakta 30 kursiyere glutensiz yiyecek yapımı ile ilgili eğitim verilecek.

Başkanımız Fatma Müjgan Demir açılışta yapmış olduğu konuşmasında; “Bu projemiz bir önceki ‘Glutensiz Üret Sağlıklı Tüket’ projemizin devamıdır. Pandemiden dolayı bu zamana kadar erteledik. Glutensiz mutfağımızı tanıttıktan sonra, bu projede de  glutensiz yiyecek yapım kursları  başlayacak. 10’ar kişilik 3 grupta 30 kişiye eğitim verilecek. Bu kurslarda en temel ihtiyaç olan ekmek, simit, kurabiye, pide ve unlu mamullerin eğitimini alacağız. Her grup 48’er saat eğitim olacak ve konusunda uzman olan eğitimciler diğer illerden gelecek. Bu projenin  ilimize kazandırılmasında  emeği geçen herkese  teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın Hanımefendi Azime Çiftçi’nin glütensiz mutfağımıza gelmesinden büyük onur duyduk. Gösterdiği yakın ilgi ve projemize verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki etkinliklerimizde kendisini misafir etmekten mutluluk duyacağımızı ve her zaman beklediğimizi belirtmek isterim.” dedi.

Konuşmanın ardından eğitimin verileceği glutensiz mutfak kesilen kurdela ile hizmete açıldı. Başkanımız Fatma Müjgan Demir misafirlere “Glutensiz Mutfak” hakkında bilgiler verdi. Daha  sonra Hanımefendi Azime Çiftçi glutensiz mutfağı inceleyerek glutensiz kurabiye hazırladı.




0 Paylaşımlar

Related posts

Leave a Comment