ÇÖLYAKLILAR ÇORUMLU OBASINDA BULUŞTU

GÖNLÜMÜZCE EĞLENDİK

‘’9 Mayıs Dünya Çölyak  Günü’’ etkinlikleri kapsamında  üyelerimiz ve aileleri Çorumlu Obası’nda belediyemizin misafiri oldu. Yoğun bir katılım olan programa, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Özüyağlı, Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Eray Çetinkaya, Hitit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selen Özakar Akça, Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Hüseyin Köseoğlu ve Doç. Dr. Tolga Düzenli katılım sağladı.

Ok atma, ebru sanatı ve geleneksel kıyafetlerin denenmesi ile vakit geçiren katılımcılar palyoçalar eşliğinde oyun oynayarak gönüllerince eğlendiler. Etkinlik kapsamında çölyaklılar ve aileleri bir araya gelerek hem bilgilendirici hem de keyifli anlar yaşadı. Çorum Çocuk Tiyatrosu üyelerinin hazırladığı çocuklara yönelik özel oyun ve eğlencelerin yanı sıra, katılımcılara glütensiz cips ve yemekler de ikram edildi.

BAŞKAN HALİL İBRAHİM AŞGIN’A TEŞEKKÜR

Başkanımız Uzm. Dr. Mustafa Azak bir açılış konuşması yaparak misafirleri selamladı. Konuşmasında Başkanımız Azak; ‘’Bizim için önemli olan bir günde bu güzel ortamda bir araya gelmemizi sağlayan Başkanımız Halil İbrahim Aşgın ve belediye personeline çok teşekkür ediyoruz. Çorumlu Obası’nda çölyaklılar çok mutlu oldular ve çok eğlenceli zaman geçirdiler. Bu tür organizasyonlar çölyaklıların sosyal yaşamda daha görünür ve güçlü olmaları adına büyük önem taşıyor. Çorum Çölyak Derneği yeni yönetimi olarak çölyaklıların yoldaşı ve sesi olmak için çabalıyoruz. Çölyaklıların sorunlarını çözmek ve glütensiz mutfağımızı daha aktif kullanmak için bazı çalışmalarımız var. Sayın Başkanımız Halil İbrahim Aşgın’ın destekleriyle bu konularda ilerlemeler sağlamayı umuyoruz. Bu güzel günümüzde bizi yalnız bırakmayan başta Belediye Başkan Yardımcımız Fatih Özüyağlı olmak üzere, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Eray Çetinkaya’ya, Hitit Üniversitesi’nden katılan kıymetli hocalarımıza ve tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyor teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Özüyağlı yaptığı konuşmada; ‘’Çölyaklıları kalabalık bir grup olarak Çorumlu Obası’nda misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Başkanımız il dışında olduğu için bu anlamlı organizasyona katılamadı, sizlere selam gönderdi. Çölyaklıların daima yanında olmak ve onlara destek olmak bizim yönetim anlayışımızın içinde bulunuyor. Çorum Çölyak Derneği ile her zaman iletişim halinde olmak ve  ortak çalışmalar yürütmekten memnuniyet duyarız. Toplumda Çölyak farkındalığını artıracak faaliyetler için buradayız. Çölyaklıların hayatını kolaylaştıracak faaliyetler yürütüyoruz. Özellikle Konya’dan haftada 1 gün glütensiz ekmek getirilmesine devam ediyoruz. Meydandaki Engelsiz Cafe’de glütensiz menü çıkartıyoruz. Menüyü geliştirmek için çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

Konuşmalardan sonra çölyaklı çocuklarımızın hazırladığı ‘’Halil İbrahim Aşgın’’ temalı resimler ve şiirler Başkanımız Aşgın’a ulaştırılmak üzere Belediye Başkan Yardımcımız Fatih Özüyağlı’ya taktim edildi. Çölyaklı çocukların eserleri büyük ilgi ve beğeni topladı.

Çorum Çölyak Derneği Yönetim Kurulu olarak bize bu güzel imkanları sunan Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’a ve bizi yalnız bırakmayan misafirlerimize çok teşekkür ediyoruz.

0 Paylaşımlar

Related posts

Leave a Comment