Çorum Çölyak Derneği Yönetim Kurulu ve Gaziantep Çölyak Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet ile Gaziantep Üniversitesi’nde incelemelerde bulunduk. ”Gaziantep Gastronomisinde Glütensiz Keşifler Projesi” kapsamında Gaziantep Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına yapılan inceleme gezimizi, aynı zamanda Hitit Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı görevini yürüten Derneğimiz Genel Sekreteri Hüseyin Özden’in koordinasyonunda gerçekleştirdik.Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Mehmet İşbilir ile fikir alış verişinde bulunduk ve Çorum leblebisi taktim ettik.
Konu hakkında açıklama yapan Derneğimiz Genel Sekreteri Hüseyin Özden; ”Söz konusu gezi 24 Aralık 2019 Salı günü saat 11:00’da Gaziantep Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Mehmet İşbilir’i ziyaret ile başladı. Görüşme esnasında Üniversitede çölyaklılar için glütensiz yemek hizmeti verilip verilmediği hususunu araştırdık, mutfak ve yemekhaneleri inceledik. Daire Başkanı Mehmet İşbilir; Üniversitelerinde Başkanlıklarına bağlı mutfak ve yemekhanelerde glutensiz yemek hizmetinin 2 yıldır verildiğini belirtti. Bu hizmetlerden çölyaklı öğrencilerin, personelin, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yatan hasta ve hasta yakınlarının da yararlandığını ifade etti.
Görüşmenin devamında Daire Başkanı Mehmet İşbilir, yemek üretiminin yapıldığı mutfak ve yemekhanede inceleme yapabileceğimizi, üretim ve yemek sunumları ile ilgili çalışanlardan ve öğrencilerden bilgi alabileceğimizi belirtmesi üzerine mutfak ve yemekhane binasına geçildi. Burada yapılan incelemelerde bizlere Şube Müdürü Abdulkadir Tahmisçi, Mutfak Şefi Mustafa Karadağ, Gıda Mühendisi Şilan Konay, Diyetisyen Özgül Göğebakan ve Zehra Taşgil eşlik etti. Yapılan incelemelerde glütensiz yemeklerin üretildiği bölümün ve kullanılan ekipmanların çapraz bulaşma riskine karşı ayrı tutulduğu görüldü. Ayrıca gıda mühendisi ve diyetisyenler tarafından üretim ve yemek servisi yapan personele gerekli eğitimlerin verildiği ifade edildi. İncelemenin devamında öğrenci yemekhanesinde yemek servis ünitesinin ayrı tutulduğunu gördük ve yemek yiyen öğrenciler ile görüşme olanağını yakaladık. Görüşme yapılan Endüstri Mühendisliği bölümünden Ayşenur Göral, üniversite tercihini yaparken glütensiz yemek hizmeti olmasının tercih sebebi olduğunu ifade etmiştir. Genel olarak öğrenciler, sunulan hizmetlerden ve yemeklerden gayet memnun olduklarını belirtmişlerdir.
Çok verimli ve güzel bir inceleme gerçekleştirip faydalı bilgiler edinen heyetimize büyük bir ilgi gösterip yakınen ilgilenen başta meslektaşım, Gaziantep Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Mehmet İşbilir olmak üzere tüm personele teşekkür ediyorum” dedi.